Recept: Bacalao Español een overheerlijk visgerecht 😋 - Floris Keukens

Nieuws

Recept: Bacalao Español een overheerlijk visgerecht 😋

Bij Floris Keukens houden we van keukens én van wat daaruit voortkomt: lekker eten! Wat gaan jullie maken in jullie (nieuwe) Floris keuken? Wij delen de komende tijd wat heerlijke wereldse recepten met je, ontwikkeld door Pien Hanou. Met deze keer het zomerse visgerecht bacalao español:

visgerecht recept bakalao español

Spanje is één van mijn favoriete vakantielanden. Het klimaat, de taal en de mensen zijn muy simpática en voor een al even sympathieke prijs kun je er zalig eten mét een lekker wijntje erbij. Dus schenk een mooie rioja voor jezelf in, zet je oven aan en haal de Spaanse zon in huis met deze eenvoudige en gezonde visschotel. Serveer er stokbrood of een gepofte aardappel bij.

Ingrediënten voor 4 personen

4 moten verse kabeljauwfilet (circa 800 g)
1 teentje knoflook
4 sjalotjes
2 bosuitjes
4 trostomaten
1 citroen
1 venkelknol
twee glazen Spaanse droge witte wijn
100 g kruidenboter
snufje cayennepeper
zout en versgemalen peper
500 g geraspte oude boerenkaas

Bereidingswijze visgerecht

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook en hak de sjalotjes en bosuitjes in dunne ringen. Snijd de tomaten, de citroen en de venkel in plakjes.Vet een ovenschaal in met de kruidenboter en leg de vis erin. Wrijf de vis in met knoflook. Bestrooi de moten vis met cayennepeper, zout en peper. Leg de tomaat, citroen en venkel op de vis. Sprenkel er de wijn over. Bestrooi het gerecht met de kaas en de bosuitjes. Zet de schaal in het midden van de oven. Stoof het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.

Tip visgericht

Verse kabeljauw is niet alleen zalig uit de oven maar ook op de barbecue. Laat de wijn dus als alternatief achterwege en wikkel de vis in aluminiumfolie.

Ga jij dit gerecht binnenkort maken? Laat het ons weten! En ben je nou benieuwd in welke oven jouw visje het allerlekkerst gaar wordt? In onze showroom vertellen we je graag alles over de beste apparatuur keuzes voor jouw culinaire avonturen. Houd ons in de gaten want binnenkort verschijnt er weer een nieuw recept!

Vraag het keukenmagazine aan

Keuken magazine

Gratis

inspiratie!

Ja echt! Het nieuwste keukenmagazine kunt u hier gratis aanvragen >>